Зареждам страницата Зареждам
Моля изчакайте..
Посолство на Великобритания

Посолство на Великобритания

Регистриран в сайта от 2015 год.

Посолство на Великобритания

( 1 ) Вота

Чуждестранни посолства и консулства в България.

Великобритания

Посланик : Ема Кейт Хопкинс

Посолство на Великобритания
Посолството представлява Дипломатическо представителство на една страна в друга. Посолството е оглавявано от посланик и се помещава в сграда на това представителство.

Територията, върху която е разположено посолството, се смята за част от територията на изпращащата страна и е изключена от обсега на местното правораздаване.

Задграничното представителство, както на на Република България, така и на повечето страни е структурно звено на дипломатическата служба, което осъществява дипломатическа и/или консулска дейност в друга държава или при международни правителствени организации. Откриването, определянето на вида и закриването на задграничните представителства се извършва от Министерския съвет по предложение на министъра на външните работи.
Във Великобританското посолство за България гражданите на Обединеното кралство могат да се информират за връзка с посолството, да се запознаят и ползват обхвата на консулските услуги, както и да се информират по визови въпроси и въпросите за гражданството. Могат да получат информация по въпросите на социалното осигуряване и пенсионни плащания, за търговията и инвестициите, както и обща информация за Великобритания.
Полезна информация:
Посолство на Нейно Британско Величество

Канцелария: 1000 София, ул. Московска No 9

тел: 933 92 22 факс: 933 92 190
Консулски отдел: тел.: 933 92 22 факс: 933 92 50
E-mail: : information@british-embassy.bg
Работно време: 09:00 - 17:00 часа
Британски съвет: София, ул.Кракра No 7

тел: 02/ 942 43 44 факс : 02/ 942 42 22

E-mail: bc.sofia@britishcouncil.bg
 

 

Посолство на Великобритания

Мнения и Коментари

Вашият коментар

Ако сте ползвали услугите на Посолство на Великобритания , моля споделете мнението си. Това ще е от полза за останалите потребители
Моля оценете от 1 / 5Гласувай за тази фирмаГласувай за тази фирмаГласувай за тази фирмаГласувай за тази фирмаГласувай за тази фирма

Имате въпрос?

За контакт с Посолство на Великобритания, моля попълнете формата

Изпрати

Тагове

Позвънете