Зареждам страницата Зареждам
Моля изчакайте..

Новини

До края на Октомври ще стартират четири нови процедури по ОПИК за безвъзмездна финансова помощ за бизнеса

До края на Октомври ще стартират четири нови процедури по ОПИК за безвъзмездна финансова помощ за бизнеса

ср, 28 октомври 2020 г.

Новини

До края на месец Октомври стартират четири нови процедури за безвъзмездна финансова помощ в размер на 200 млн. лв. в подкрепа на българския бизнес по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Яна Топалова на откриването на онлайн събитието „Government2Business: Държавата в подкрепа на бизнеса“.

От предвидената сума, 78 млн.лв. ще осигурят ликвидност, оборотни средства и покриване на разходи на фирмите, попадащи в категорията малки предприятия с оборот над 500 000 лв.

Същият бюджет е предвиден и по процедурата, която ще трябва да подпомага адаптирането на дейността на МСП в контекста на COVID-19.

По думите на г-жа Топалова подписани са и договорите с министерствата на транспорта и на туризма, които ще са директни бенефициенти за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ по процедури на ОПИК в подкрепа на малки и средни предприятия, извършващи автобусни превози с бюджет от 30 000 000 лв. и процедура за подкрепа на туроператори и туристически агенти с бюджет от 10 000 000 лв. 

"Подкрепа за МСП от туристическия сектор за преодоляване на икономическите последствия от  COVID-19 чрез прилагане на схема за подпомагане от Министерството на туризма (МТ)“ е с индикативен бюджет от 10 000 000 лева. и е насочена към фирмите в туристическия бранш, като пълният пакет документи за кандидатстване са публикувани в интернет страницата на ОПИК. Срокът за подаване на проектни предложения е до 17:00 часа на 15.11.2020 г. 

Процедурата в подкрепа на компаниите за автобусни превози ще разпредели 30 000 000 лева. безвъзмездна финансова помощ между бенефициентите, отговарящи на конкретните условия , като крайният срок за подаване на проектни предложения е 17:00 часа на 13.11.2020 г. 

 

Източник: Министерството на Икономиката

Вашият коментар

Изпрати коментара

Оферти от партньори